Polityka prywatności

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Administratorem danych osobowych pozyskanych od Użytkowników jest: P.H.P.U. ASD Jolanta Cegielska z siedzibą w Łodzi przy ul. Zagajnikowej 39, NIP 726-012-50-38, tel. 42 656-43-05; 601-222-279, adres e-mail: biuro@asd.pl.

Przekazywane nam dane osobowe przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Użytkowników zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2014, poz. 1182 tekst ujednolicony) oraz Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne i nie jest konieczne do przeglądania podstawowej i ogólnodostępnej zawartości strony. Podanie danych osobowych podczas rejestracji Użytkownika daje jednak możliwość dostępu do szerszych treści, takich jak: cenniki dostawców, instrukcje czy oprogramowanie. Podanie danych w celach marketingowych (np. newsletter) jest dobrowolne.

Każdy Użytkownik, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełne prawo żądania dostępu do swoich danych w celu ich sprostowania (w tym do uzyskania kopii danych), usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych. Z uprawnień tych można skorzystać wysyłając e-mail na adres: biuro@asd.pl.

Dane osobowe Użytkowników przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy firmy ASD.

Dane Użytkowników mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie Administratora, m.in. dostawcom usług IT, agencjom marketingowym - przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie zawartej umowy. Dane osobowe mogą być również przekazane na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz portal posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka - więcej o polityce cookies). Pliki te są zapisywane na komputerze Użytkownika przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Użytkownika, w celu lepszego dopasowania naszej oferty. Użytkownik w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z naszego portalu.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Użytkownik czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Użytkownik udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Użytkownikom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera, jeżeli potwierdzi wyraźnie przesłany przez nas link zawierający akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach, rabatach i nowościach. Materiały te dotyczą wyłącznie produktów z naszej oferty. Zgodę taką można wycofać również klikając w odpowiedni link zawarty w newsletterze.

Dane podane w celach marketingowych będziemy przetwarzać tak długo, aż Użytkownik nie wycofa swojej zgody. Pozostałe dane będą przechowywane przez okres jaki jest wymagany przez przepisy prawa. tj. przez okres min. 5 lat.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres: biuro@asd.pl, bądź telefonicznie pod numerami 42 656-43-05; 601-222-279.

Każdy Klient ma również prawo do wniesienia skargi od organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. do Prezesa UODO z siedzibą w Warszawie, ul. Stawki 2. 

Nasi partnerzy

Zapytaj o cenę

Zamknij

Zapytaj o produkt

Zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.